Presa

Ziua Naţionala şi Sărbătoarea Hramului la Wiener Neustadt

today5 December 2015 18

Background
share close

Acest frumos sfârşit de noiembrie  a fost bogat în evenimente pentru comunitatea romanesca din Wiener Neustadt. Timp de trei zile romanii au avut parte de un program foarte frumos organizat de  “Cercul Cultural Româno-Austriac Unirea” condus de domnul Ioan Godja si Parohia Greco Catolica Sf. Andrei reprezentata de Pr. Ioan Iulian Hotico. Vineri seara au fost lansări de carte ale unor poeti si scriitori din Romania, expoziţie de picturi si un program artistic.

Sâmbăta seara s-a sărbătorit Ziua Nationala a Romaniei. La spectacol au participat: Corul Solemnis din Bucureşti, Sorina Bloj, Magdalena Puşcaş, Florin Filimon, Maria Neag şi alţii.

Invitatul de onoare a fost maestrul Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei “Lăutarii” din Chişinău.

Duminica s-a celebrat Sfânta Liturghie avându-l alături de noi pe Pr. Alexandru Dumitru Suciu de la Graz şi pe diaconul Felician Vladu. S-au binecuvântat icoanele donate de familia Godja, membra de baza a comunităţii şi crucea de altar donata de familia Tinc. Răspunsurile au fost date de corul Solemnis din Bucureşti. Părintele paroh romano-catolic Karl Pichelbauer a fost şi el prezent, primind din partea comunităţii româneşti diploma de onoare şi o icoana ca semn de mulţumire pentru sprijinul acordat.

La agapă, bucatele i-au copleşit pe cei prezenţi. Gulaş, sarmale, platouri cu bunătăţi şi din nou …surprize! Răzvan Roşu a venit la colindat şi lumea i-a răsplătit colinda. Alături de credincioşii cei buni L-am slăvit pe Dumnezeu şi i-am mulţumit pentru toate cele ce ni le-a dat.

Următorul eveniment al comunităţii româneşti din Austria este Sfânta Liturghie din Domul Sfântul Ştefan. Invitat special este corul Seminarului Pio Romeno din Roma.

Pr. Ioan Iulian Hotico

 

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

Mureşeni în sentimentul românesc al fiinţei, la Wiener-Neustadt, Austria

Neîndoios, românii care au sentimentul românesc al fiinţei, ştiu să se adune, să se bucure, să-şi promoveze cultura şi tradiţiile şi să sărbătorească Ziua Naţională a României, chiar dacă, aceasta din urmă, în avans de 2-3 zile. O spun ca unul care o fost în mijlocul faptelor unui astfel de eveniment excepţional, plin de trăire românească, plin de emoţie sub pavăza tricolorul fără pereche: albastru, galben şi roşu. Răspunzând invitaţiei […]

today5 December 2015 67


Similar posts

Presa

Războiul Hamas, interviu cu prof. Ada Aharoni

Războiul Hamas - Israel, din 7 octombrie 2023 până în 10 ianuarie 2024   Interviu al jurnalistei Lucretia Berzintu cu prof. Ada Aharoni, fondatoare și președinte mondial al Forumului Internațional pentru Literatură și Cultură pentru Pace (IFLAC)   Hamas este o organizație teroristă islamistă palestiniană. Scopul său declarat este distrugerea […]

today26 January 2024 11

0%