Despre noi

Background

Proiectul Radio TV Unirea
Radio TV Unirea răspunde nevoilor culturale, de identitate etnică și de status ale comunității românești din diaspora și vine în întâmpinarea necesităților de interacțiune și integrare socială a membrilor acesteia prin intermediul unor emisiuni radio – tv realizate pe o grilă de programe dedicate unor grupuri țintă ale comunității românești.
Austria-Spania-România-Marea Britanie
Postul de radio Radio TV Unirea , își propune dezvoltarea unui model interactiv de afirmare socială și învățare culturală ce poate fi multiplicat la nivelul oricărei comunități, inclusiv ca un model pentru integrarea minorităților.

 

Această inițiativă este o contribuție la integrarea într-o lume globală în care dreptul cultural este posibil doar prin conservarea identității culturale și etnice. Este o inițiativă care pregățește un posibil model de însușire și asumarea valorilor sociale și culturale.Datorită sistemului de transmisie prin internet, acest model poate fi accesat din orice țară de pe glob și în același timp oferă un punct de plecare în asumarea statului de român pentru toate comunitățile românești de pe mapamond.

Acest post de radio își propune să prezinte și să promoveze România prezentului dar și realitatea integrării românilor în lume. Se face astfel implementarea unei dezbateri publice online prin care se realizează reversul percepției negative a stereotipurilor românești prezentate de către mediile locale, și defavorabile comunităților românești.

Scopul declarat al acestei inițiative de suflet și de spirit este afirmarea, dezvoltarea și integrarea identității sociale și culturale a românilor de pretutindeni.

Obiectivele propuse pentru atingerea acestui scop sunt:

– realizarea unui punct de comunicare al românilor din toate comunitățile din lume
– păstrarea legăturii cu rădăcinile culturale și spirituale naționale românești;
– proiectarea media a culturii și spiritului românesc în spațiul multicultural de pe mapamond
– promovarea valorilor românești în lume

Orice post de radio care se respectă trebuie să emită online. Ca şi pentru alte domenii, zicala “dacă nu eşti pe Internet, nu exişti” este valabilă şi în ceea ce priveşte posturile de radio. Probabil că undeva în viitorul nu foarte îndepărtat FM-ul va fi istorie, iar radioul pe care acum îl prindem pe calea undelor va rămâne doar radio online.

Dacă televiziunea va fi victima Internetului, de ce nu ar fi acest lucru valabil şi pentru radio? În fond şi la urma urmelor, migrarea posturilor radio de la unde la online este mult mai uşor de făcut.

Deşi există şi la noi posturi care emit exclusiv online, marile posturi de radio clasice, nu s-au mutat complet online. Emit pe Internet, însă atât timp cât publicitatea le vine tot pentru rating-ul realizat în formatul clasic, nu vor renunţa la forma lor actuală.

Peste ocean, de exemplu, există numeroase posturi de radio online care obţin suficiente venituri din publicitate pentru a se autofinanţa şi a obţine profit. Cheltuielile pentru susţinerea unui post de radio online sunt mult mai mici, iar cifrele obţinute din publicitatea pe Internet sunt în creştere.

 

Ioan Godja – Președinte RTV Unirea
Vice-Președinte Europa – AJRP

Drd. Ioan Astaluș – Vicepreședinte
Ioan Astaluș din Târgu Mureș este scriitor, sculptor și artist grafic, este singurul cioplitor în bob de orez din România şi unicul artist care a reuşit să sculpteze chipul poetului Mihai Eminescu într-un asemenea bob. Este Președintele Fundației Asturian.

Drd. Ionela Flood – Vicepreședinte
Este specializată ca manager de proiect și a făcut recent debutul ca scriitor, membru fondator și președinte al Asociatiei Info Manager, Societatea Românca din Londra, membru fondator al Forumului Central East European și vicepreședinte al Ligii Culturale pentru Unitatea spirituală a tuturor românilor de pretutindeni.

Sponsori
0%