Presa

Premiile Inovaţie în Politică 2020

today14 October 2020 13

Background
share close

Începând din anul 2017, Institutul Inovaţie în Politică, o organizaţie privată, non-partizană, susţinută de cetăţeni din numeroase ţări europene acordă anual Premiile Inovaţie în Politică.

Premiile Inovaţie în Politică au fost create spre a recunoaşte pe politicienii curajoşi şi proiectele lor inovatoare în ţările membre ale Consiliului Europei.

Scopul premierii este de a recunoaşte şi susţine politicienii care au curajul să aducă inovaţii, sunt creativi şi obţin rezultate, indiferent de afiliere şi nivel regional.

Calitatea vieţii depinde de felul în care politica este practicată, şi este nevoie de apărarea şi prezervarea valorilor europene: drepturile umane,echilibrul social şi democraţia.

Proiectele au fost împărţite în următoarele categorii: Calitatea vieţii, Economie, Ecologie, Educaţie, Democraţie, Digitalizare, Drepturi Umane, Dezvoltare regională şi Comunitate.

Datorită pandemiei de coronavirus a mai fost adăugată o categorie: Confruntând Covid-19.

Cel mai important criteriu pentru evaluare este inovaţia. Proiectul trebuie să fie inovator în timp ce se confruntă cu o provocare în sfera sa de influenţă (municipalitate, regiune sau ţară). Inovaţia nu trebuie să fie o premieră mondială. Ceea ce contează este o nouă abordare în ţara sau regiunea în care proiectul este realizat, şi o adaptare abilă la cultura şi nevoile locale.

Anul acesta au participat la competiţie 398 de proiecte politice dintr-un număr de 22 de ţări.

Sunt 90 de finalişti, şi vor fi 9 câştigători.

Proiectele au fost jurizate de un număr de peste 1000 de cetăţeni europeni.

În luna noiembrie se va anunţa numele finaliştilor şi câştigătorilor. Din 2017 până în 2019 laureaţii au fost sărbătoriţi printr-o conferinţă şi o gală de premiere.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus aceste evenimente nu vor avea loc în acest an.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: https://innovationinpolitics.eu/en/

Corespondent: Ion-Marius Tatomir

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

Durch glauben und Musik ins Licht kommen

Renumita mezzosoprană Mihaela Ungureanu-Binder își continuă turneul concertelor la Viena! După succesul concertului de la Markuskirche – Viena, artista va concerta de data aceasta la cunoscuta biserică romano-catolică PETERSKIRCHE din Viena alături de soprana Elise Charrel (Franța) și organista columbiană Ana Maria Ospina Ramirez. După Toccata de J.S. Bach interpretată de organista Ana Maria Ospina Ramirez, cele două artiste vor interpreta arii, lieduri și duette semnate de compozitorii G.F. Händel, […]

today2 October 2020 41


Similar posts

Presa

Războiul Hamas, interviu cu prof. Ada Aharoni

Războiul Hamas - Israel, din 7 octombrie 2023 până în 10 ianuarie 2024   Interviu al jurnalistei Lucretia Berzintu cu prof. Ada Aharoni, fondatoare și președinte mondial al Forumului Internațional pentru Literatură și Cultură pentru Pace (IFLAC)   Hamas este o organizație teroristă islamistă palestiniană. Scopul său declarat este distrugerea […]

today26 January 2024 11

0%