Presa

Lucian Blaga (1895 – 2020) 125 de ani de la naștere

today29 January 2020 6

Background
share close

Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”, Lugoj

– Ediţia a XIX-a, 2020 –

Concurs de Creaţie Literară

– Ediţia a X-a, 2020 –

Adriana Weimer

Biblioteca Muncipală Lugoj, în colaborare cu Primăria Muncipiului Lugoj, organizează, în cadrul Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Lugoj – ediţia a XIX-a 2020, CONCURS DE CREAŢIE LITERARĂ – ediţia a X-a 2020, deschis tuturor elevilor, creatori de poezie şi eseuri, cu vârsta cuprinsă între 12 – 19 ani.

Concursul de Creaţie Literară este organizat pe două secţiuni de vârstă (12 – 15 ani şi 16 – 19 ani) şi se desfăşoară după următorul

REGULAMENT:

prin serviciul POŞTAL: poeziile şi/ sau eseul – creaţii proprii – care se vor trimite pentru Concursul de Creaţie Literară, în număr de maximum 5 (cinci) poezii şi/ sau 1 (un) eseu, trebuie să fie dactilografiate/ listate, fiecare în câte 5 (cinci) exemplare; pe fiecare exemplar trebuie să fie scris, în partea de sus a paginii, un MOTTO; toate cele 5 (cinci) exemplare (ale celor 5 poezii şi/ sau 1 eseu) se vor pune într-un plic mare A4; în acest plic mare, alături de creaţiile literare, se va pune un plic mic, care trebuie să conţină datele personale ale elevului/ elevei: data naşterii (vârsta), adresa (oraşul, judeţul, ţara), şcoala (profilul, clasa, localitatea), telefonul (mobil sau fix), dacă a mai publicat poezii şi unde a mai publicat, dacă a primit premii literare, e-mail-ul şi o fotografie; pe plicul mic, care va fi lipit, trebuie scris acelaşi MOTTO care este scris şi pe plicul mare, care apoi se lipeşte; plicul mare – care trebuie să conţină creaţiile literare (5 poezii şi/ sau 1 eseu, în 5 exemplare) şi plicul mic cu datele personale ale elevului/ elevei – se va trimite pe adresa poştală: Biblioteca Municipală Lugoj, Str. Ion Creangă, Nr. 1, Lugoj, Cod 305500, Jud. Timiş, cu menţiunea:Pentru Festivalul Internaţional “Lucian Blaga” de la Lugoj, CONCURSUL DE CREAŢIE LITERARĂ, ediţia a X-a 2020”.

prin e-mail: poeziile şi/ sau eseul – creaţii proprii – care se vor trimite la Concursul de Creaţie Literară, în număr de maximum 5 (cinci) poezii şi/ sau 1 (un) eseu, trebuie să fie dactilografiate/ culese, în format electronic, astfel: 2 fişiere (foldere) tip document – .doc/.docx: 1 fişier (folder) – care să cuprindă poeziile şi/ sau eseul participante la Concursul de Creaţie Literară şi 1 fişier (folder) – care să cuprindă datele personale ale elevului/ elevei: data naşterii (vârsta), adresa (oraşul, judeţul, ţara), şcoala (profilul, clasa, localitatea), telefonul (mobil sau fix), date însoțite de informații suplimentare ca: dacă a mai publicat poezii şi unde a mai publicat, dacă a primit premii literare, e-mail-ul şi o fotografie digitală; ambele fişiere trebuie să fie salvate (Save As) cu acelaşi MOTTO; cele 5 poezii şi/ sau 1 eseu trimise în format electronic trebuie să fie redactate în Word, corpul de literă (mărimea literei) să fie de 14 şi fontul redactării să fie Times New Roman CE (cu diacritice); pe adresele de e-mail:

biblioteca_lugoj@yahoo.com

şi/ sau biblioteca.municipală.lugoj@gmail.com

Plicurile şi e-mail-urile cu poeziile şi/ sau eseul participante la Concursul de Creaţie Literară (ediţia a X-a, 2020) din cadrul Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Lugoj (ediţia a XIX-a, 2020) se vor primi pe adresa poştală şi pe cele două adrese electronice (e-mail-uri) ale Bibliotecii Municipale Lugoj, începând cu data de 1 februabrie 2020, până în data de 31 martie 2020.

Poeziile şi eseurile premiate la Concursul de Creaţie Literară de la Lugoj vor fi publicate în cea de a X-a Antologie a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Lugoj, ediţia a XIX-a, 2020.

Înmânarea Antologiei, a Diplomelor şi a Premiilor pentru poezie şi eseu din cadrul Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” Lugoj 2020 se vor face în ziua Festivităţii de Premiere, dată care stabilită ulterior, care va fi publicată în mass – media.

Ediţia din acest an Aniversar 2020 a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Lugoj se va desfășura la „Casa Bredicenilor” de la Lugoj (str. V. V. Delamarina, nr. 4), casă în care a trăit și a creat poetul, dramaturgul și filosoful Lucian Blaga, alături de soția sa Cornelia Blaga-Brediceanu (soţia poetului, din binecunoscuta familie a Bredicenilor din Lugoj: Coriolan Brediceanu, Tiberiu Brediceanu, Caius Brediceanu, Mihai Brediceanu).

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

Anul Nou Chinezesc sărbătorit la Londra

În zilele de 25-26 ianuarie la Londra (Anglia) au avut loc mai multe evenimente pentru a marca intrarea în Noul An Chinezesc, Anul Şobolanului de Metal. Momentul culminant al festivităţii a avut loc pe 26 ianuarie. După orele 10.00 a.m. din partea de nord a Pieţei Trafalgar, pe calea Charing Cross până la strada Shaftesbury, a pornit Marea Paradă constând din cea mai mare adunare de lei şi dragoni chinezeşti […]

today28 January 2020 27

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sponsori
0%