Presa

Întâlnire de lucru la Ambasada României din Viena

today21 July 2015 97

Background
share close

Domnul Dr. Angel TÎLVĂR – Ministrul delegat (din 15 decembrie 2014) pentru relaţiile cu românii de peste hotare – s-a întâlnit joi, 16 iulie 2015, la Ambasada României din Viena cu un grup de români, pentru a afla ce probleme îi preocupă pe cei care au plecat din ţara natală pentru un trai mai bun şi o viaţă civilizată, stabilindu-se aici, în Austria.

Domnul Dr. Angel TÎLVĂR – Ministrul delegat (din 15 decembrie 2014) pentru relaţiile cu românii de peste hotare – s-a întâlnit joi, 16 iulie 2015, la Ambasada României din Viena cu un grup de români, pentru a afla ce probleme îi preocupă pe cei care au plecat din ţara natală pentru un trai mai bun şi o viaţă civilizată, stabilindu-se aici, în Austria.

     Printre cei 26 de participanţi la această întâlnire de lucru s-au numărat şi câţiva intelectuali precum Preoţii Dr. Nicolae Dura şi Dr. Ioan Moga, Doamna Irina Cornişteanu – Directoarea ICR din Viena, Dl. Geirun Tino – Directorul teatrului Pygmalion, Dl. Mircea Popi – Preşedintele organizaţiei românilor din Graz, Dl. Ioan Godja – Preşedintele Asociaţiei culturale Unirea din Wiener Neustadt şi Director al postului RadioTv-Unirea, Dl. Jorj Colesnicov – Directorul postului de televiziune DiasporaTv.

       Prezentările au fost făcute de către Doamna Consul Gabriela Folfa, iar E.S. Doamna Ambasador Silvia Davidoiu a condus discuţiile purtate timp de 3 ore.        Domnul Ministru Angel Tîlvăr este însoţit, în vizita de 3 zile a domniei sale în Austria, de către Doamna Director General Alina Hagima şi Doamna Oana Şaramet – şefă de cabinet.

     După câteva cuvinte de salut, Domnul Ministru a dorit să asculte doleanţele celor prezenţi şi a fost asaltat cu o serie de propuneri (ex.: asigurarea de manuale de limba română şi de istorie pentru copiii familiilor de români care trăiesc în Austria) şi critici (decente) referitoare la colaborarea DPRRP cu românii de peste hotare. Unii dintre vorbitori au fost indignaţi pentru modul de finanţare a unor proiecte de către MAE-DPRRP, însă nici Domnul Ministru Angel Tîlvăr şi nici Doamna Directoare Alina Hagima nu au putut justifica cum şi pentru ce s-au acordat aceşti bani şi de ce alte proiecte au fost respinse!

       Proiecte finanţate de MAE-DPRRP: Austria: Blue-Danube.TV “Ţara de acasă – Program TV în limba română” = 25,000.00 Austria : Dănuţ Constantin Hant “Diaspora română” = 30,000.00

       Cu toate aceste critici, întâlnirea de lucru s-a desfăşurat în condiţii surprinzător de civilizate. Nici un vorbitor nu a dorit să strice atmosfera „armonioasă” cu întrebări incomode referitoare la criticile acerbe, din presa română şi internaţională, legate de trecutul familiei colonelului de securitate Petru Tîlvăr, tatăl Domnului Ministru Angel Tîlvăr, de relaţia cu Preşedintele C.J. Vrancea Marian Oprişan – acuzat de corupţie de către DNA şi de faptul că a adus României un prejudiciu de 2 milioane de euro –, de criticile aduse Doamnei Alina Hagima de Asociaţia CALAROMÂNIA, care nu a fost invitată la această întâlnire de lucru.

     Vineri, 17 iulie 2015, Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare se va deplasa la Graz, iar programul celorlaltre zile ale vizitei nu a fost făcut cunoscut presei!

     Mihai ANTHONY     

     Jurnalist & Literat

 

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

Calatorie vizuala

Orasul Câmpulung Muscel a împlinit 800 de ani de atestare documentara si a fost în sarbatoare. Au avut loc mai multe manifestari culturale printre care mentionez Simpozionul ,,Cultura si spiritualitate” organizat de Casa de Cultura ,,Tudor Musatescu” Câmpulung Muscel si desfasurat în Sala de Festivitati a Primariei orasului, Simpozion de Comunicari stiintifice ,,Si totusi se mai scrie” lansari de carti si reviste culturale, având acelasi organizator. S-a lansat cartea ,,O […]

today13 July 2015 21

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sponsori
0%