Presa

COMUNICAT DE PRESĂ – IZVOR DE SUFLET ROMÂNESC, ediția a II-a

today4 June 2020 19

Background
share close

Respectând o tradiție deja încetățenită privind Ziua Europei sărbatorită vreme de patrusprezece ani, Ziua Românilor de pretutindeni și Ziua Copilului, RadioTvUnirea Internațional, Cercul Romano-Austriac UNIREA din Wiener Neustadt, Biserica Greco-Catolică din Wiener Neustadt, precum și alte Organizații de larg interes au organizat duminică, 31 mai 2020 în intervalul orar 15:00 – 18:00, Sărbătoarea de Suflet românesc, editia a doua “Izvor de Suflet Românesc”, care a înmănuncheat, online, subiectul delicat, dedicat românilor pentru romani, cele trei manifestari cultural -spirituale enumerate mai sus.

 

Printr-o bună colaborare cu slujitorii Sfintei Biserici Greco-Catolice din Wiener Neustadt, preotul Iulian Hotico și diaconul Felician Vladu alături, am primit online oaspeți din țară și din diasporă, români stabiliți în diferite colțuri ale Europei cât și oaspeți din Republica Moldova.

 

Manifestarea a debutat cu Rugăciunea Tatăl Nostru rostită împreună cu românii, care au acceptat invitația noastră.

 

Despre însemnătatea și conotația Rusaliilor au exprimat cuvinte cu încărcătură emotională preotul Iulian Hotico și diaconul Felician Vladu.

 

În continuare Salutul de Bun venit online a fost adresat de Ioan Godja, Președintele RadioTvUnirea Internațional. Apoi au intrat în scena dezbaterilor și a temelor legate de cele trei sărbatori la care s-a adaugat și Ziua Nistrului, toți invitații.

 

Câteva teme abordate și subiecte demne de consemnat au reținut invitații trei ore online.

 

A fost o dublă lansare de carte prin care domnul col.(r) .dr.ing. Constantin Avădanei de la Alba Iulia a extras pasaje din cele doua carți: Ideea de patriotism la romani, Valențe umane într-un univers aparte, Trăiri interioare și exterioare ale unui militar de carieră, aparute recent la o tipografie din Arad.

 
 

Despre preocupări de editare, de scriere, de elasticitate în elaborare de reviste culturale, despre rolul radioului în comunicare, despre istorie, medicină, educatie, rolul limbii române în rândul celor încă înstrăinați de Patria Mumă, despre oportunități în afaceri, despre comemorări ori evocări, despre importanța inserției sociale a copiilor cu probleme, despre realizări, modele umane sau practici bune de urmat s-a discutat la „Izvor de Suflet Românesc” online.

 

Cât despre artizanii acestei Sărbatori îi vom nominaliza în cele ce urmează cu mulțumirile de rigoare.

 

Florica Ranta Cândea, Elena Szentesi, Constantin Avădanei, Ioana Nistor, Lucreția Berzintu, Gabi Marco, Simona Bostan, Ovidiu Constantin Cornilă, Carina Baba, Luc JG Francois, Valentina Meșina, Lucia Caciuc-Roșioru, Olga Ciobanu, Carolina Buimestru, Irene Mocrac și Alexandru Avram.

 
 

Muțumim tuturor pentru prezență, respect și prețuire,

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

Acum 420 de ani Mihai Viteazul realizează prima unire politică a celor trei principate româneşti

Mihai Viteazul, domn al Munteniei, Ardealului şi a toată Ţara Moldovei a deschis în istoria poporului român o nouă epocă. A venit la tronul Ţării Româneşti într-un moment de cumpănă, într-o conjunctură internaţională complexă, când presiuni externe şi dificultăţi politice şi economice interne,  puneau sub semnul întrebării durabilitatea statului român. Mihai Viteazul s-a dovedit a fi un bun organizator şi un mare comandant militar, parcurgând între 1588-1593 întreaga ierarhie administrativ-politică […]

today28 May 2020 10


Similar posts

Presa

Războiul Hamas, interviu cu prof. Ada Aharoni

Războiul Hamas - Israel, din 7 octombrie 2023 până în 10 ianuarie 2024   Interviu al jurnalistei Lucretia Berzintu cu prof. Ada Aharoni, fondatoare și președinte mondial al Forumului Internațional pentru Literatură și Cultură pentru Pace (IFLAC)   Hamas este o organizație teroristă islamistă palestiniană. Scopul său declarat este distrugerea […]

today26 January 2024 12

0%