Presa

Comunicat de presă

today13 February 2020 43

Background
share close

Cenaclul „Lucian Emandi“ al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu“ din orașul Pecica, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local, organizează sâmbătă, 15 februarie, pe scena Casei de Cultură, spectacolul „Emandiana“.

Evenimentul are o triplă semnificație: se împlinesc 10 ani de la înființarea acestei entități culturale, singura de acest gen din oraș; cenacliștii omagiază nașterea, acum 100 de ani, a poetului pecican Lucian Emandi, al cărui nume îl poartă cu mândrie; se vor premia câștigătorii celei de-a doua ediții a Festivalului-concurs Național de poezie„ Emandiana“.

Seara se va încheia cu recitalul cantautorului folk Florin Săsărman, care urcă pentru prima oară pe scena pecicană.

Ca toate spectacolele organizate de acest cenaclu, atmosfera va fi una caldă, de prietenie, în care sufletele să rezoneze la poezia și muzica live.

Fiind primul eveniment cultural din an se vrea a fi unul care să aducă alături de cenacliști oameni de cultură, oficialități, colaboratori, parteneri și sponsori care au sprijinit, susținut și promovat, de-a lungul celor 10 ani, activitatea cenaclului. Pentru toți aceștia au fost gândite momente surpriză, prin care emandienii să-și manifeste recunoștința și prețuirea.

Prof. Eugenia Pete,

Directorul Casei de Cultură

„Doru Ioan Petescu“ Pecica.

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

COMUNICAT DE PRESĂ

Prima emisiune din ARAD, ca PILOT al RadioTV UNIREA VIENA „ROMÂNI PENTRU ROMÂNI” 1 Februarie 2020, „UN NOU ÎNCEPUT” În data de 1 februarie 2020, Postul RTV Unirea Viena, avându-l în frunte ca director general pe Ioan Godja a început să emită în Arad, adresându-se românilor de pretutindeni care se află dincolo de fruntariile țării. Gongul a fost dat la orele amiezii, pe o vreme cu soare în suflet, și […]

today2 February 2020 11


Similar posts

Presa

Războiul Hamas, interviu cu prof. Ada Aharoni

Războiul Hamas - Israel, din 7 octombrie 2023 până în 10 ianuarie 2024   Interviu al jurnalistei Lucretia Berzintu cu prof. Ada Aharoni, fondatoare și președinte mondial al Forumului Internațional pentru Literatură și Cultură pentru Pace (IFLAC)   Hamas este o organizație teroristă islamistă palestiniană. Scopul său declarat este distrugerea […]

today26 January 2024 11

0%