Presa

COMUNICAT DE PRESĂ

today10 December 2019 43

Background
share close

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut marţi, 19 noiembrie 2019, o intervenție în Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii deschise privind rolul reconcilierii în menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

Diplomatul român a arătat că, deşi nu există un model prestabilit care să garanteze succesul reconcilierii post-conflict, pot fi identificate o serie de recomandări universal valabile. Între acestea, se remarcă necesitatea ca responsabilitatea primară pentru procesul de reconciliere să revină actorilor naţionali. Comunitatea internaţională și ONU pot oferi asistență constând în diseminarea de bune practici, promovarea normelor și standardelor internaționale, furnizarea de expertiză în domeniul reconstrucției instituţiilor democratice și consolidarea statului de drept, precum și asistență pentru dezvoltare, dezvoltarea economică durabilă reprezintând unul dintre cele mai puternice stimulente pentru reconciliere.

În al doilea rand, este vorba de asigurarea inclusivității unui astfel de proces, prin implicarea femeilor şi a tinerilor în efortul de reconciliere, având în vedere succesul dovedit al prezenței femeilor în solutionarea conflictelor și consolidarea păcii, dar și capacitatea tinerei generații de a actiona ca agent al schimbării și pentru depășirea stereotipurilor. În fine, în al treilea dar nu ultimul rând, trebuie avută în vedere consolidarea parteneriatelor cu organizații regionale și sub-regioanale cum sunt Uniunea Africană, UE sau ECOWAS (Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest), precum și la nivel inter-instituţional, în cadrul ONU.

În acest context, ambasadorul Jinga a amintit că: “În timpul președinției române a Comisiei pentru Consolidarea Păcii (PBC), în 2018, una dintre prioritățile noastre a reprezentat-o consolidarea sinergiei dintre PBC, Fondul pentru Consolidarea Păcii și Consiliul de Securitate. PBC trebuie să își valorifice mai bine poziția sa unică în susținerea eforturilor de reconciliere, având în vedere rolul de liant pe care îl are între statele membre, sistemul ONU, instituțiile financiare internaționale, organizațiile regionale și societatea civilă, dar şi posibilitatea de a interveni în toate etapele unui conflict”.

Nu în ultimul rând, remarcând că “reconcilierea este, deopotrivă, un proces și un obiectiv pentru a cărui atingere este necesară inplicarea întregii societăți”, a aratat că procesele informale de reconciliere, care se desfăşoară la nivelul indivizilor şi a comunităţilor, completează cu succes eforturile instituţionale şi legale, prin contribuţia pe care o pot aduce la consolidarea încrederii între părţile aflate în conflict.

Comunicat de presă, RadioTvUnirea, Austria

La Casa de Cultură “Doru Ioan Petescu” Pecica din județul Arad, România, a avut loc recent, Concertul de gală prilejuit de încheierea activității Cenaclului Lucian Emandi, poet și cărturar local. Artiști de seamă au răspuns invitației, deoarece la Pecica se organizează anual, toamna, Festivalul Folk pe pâine, știut fiind faptul că Pita de Pecica este un renumit brand local.

“Emoția de toamnă”, dacă ar fi să parafrazam genericul, a cuprins atât selecta asistență cât și perdeaua de toamnă a decorului. Am răspuns invitației doamnei Eugenia Ponta Pete ca un mărturisitor, care a avut-o oaspete împreună cu o delegație, în această vară, la Ziua Europei, ediția cu numărul treisprezece, Ziua Romanilor de pretutindeni, precum și Ziua Copilului, festivitate numită ”Izvor de Suflet Românesc”, în Austria. 

Folk, muzica tinereții a răzbit în inimi frenetic așa cum altădată se spulberau garduri spre a se putea pătrunde la un concert cu ușile închise, însa la Pecica a învins sincretismul, alternanța poeziei cu muzica completând mesaje, teme și concepte moderne. 

Spectacolul a fost dominat de emulația vocilor membrilor cenaclului local: Adrian Borcea, Gabriela Verșan, Monica Mihaela Cojocaru și copiii din Corul Liceului Teoretic Gheorghe Lazar, coordonați de prof. Alexandru Zaharia și doamna Eugenia Ponta Pete, cât  și a unor cantautori din zone diferite ale țării: Anne – Marie Szaniszlo (Caransebeș, Carmen Ifrim Săsărman (Ștei), Traian Cosma (Oradea) și invitatul special Cătălin Stepa, care a reașezat memoria mamei sale printr-un potpuriu nimerit ales, întru alinare, alean, neuitare. 

Au recitat cenacliștii pecicani: Semidea Şulea, Blazena Miroslava Karkus, Nicoleta Suceveanu Dudaș, Ioan Vasile Marcu și doamna Eugenia Ponta Pete. Au recitat invitatele: Florica Ranta Cândea (Arad) și Mihaela Dindelegan (Oradea).

În prezența unor oameni de cultură, oficialități, primarul de origine maghiară Petru Antal și viceprimarul de origine sârbă Miodrag Stanoiov, alte personalități, concertul s-a bucurat de un real succes. 

Seara a fost una a emoțiilor și a Salonului Gutenberg, o parte dintre pecicani fiind parte a acestei grupari mozaic arădene. 

Se cuvin prețioase considerații de ordin organizatoric, acum când piața muzicii e invadată de kitsch comercial. 

Prezentul Comunicat de Presă va înlesni dorința comună de ambele părți, Casa de Cultură Pecica și Radio TV Unirea, de a continua relațiile culturale în spiritul tradiției și al unui românism aparte. 

18 noiembrie 2019 Ioan Godja

www.radiotvunirea.com

Fotografie: Mircea Boran & Mircea Dan Irimescu

COMUNICAT Festivalul Traditii Romanesti in Miscare , lanseaza cea de-a III a editie la Londra,  Marea Britanie, in perioada 14-27 noiembrie , 2019.  Festivalul   isi propune sa promoveze, valorile, traditile si identitatea romaneasca in contextul actual in care traditia imbraca noi forme de exprimare  prin actul artistic al unor  romani talentati  risipiti pe toate meridianele lumii. Acest eveniment este un  eveniment de suflet si pentru suflet, in care culoarea, muzica, teatrul, credinta si frumosul se imbina pentru a forma obiectiv comun, acela de a ne afirma identitatea culturala oriunde in lume,  amintindu-ne in acelasi timp  de locurile si cei dragi ai nostri de acasa. Dedicam aceasta editie a festivalului Zilei Nationale a Romaniei 1 Decembrie si memoriei neamului romanesc. De aceea va  invitam sa fiti alaturi de oaspetii nostri din acest an: Compania de Teatru Maria din SUA, Asociatia Ro Art din Romania, RadioTV Unirea din Austria, Grupul Spirit Romanesc din Marea Britanie, precum si o serie de artisti talentati care se vor alatura acestui eveniment: Diana Busuioc Angelson, Georgeta Marin Vilcu, Julieta Georoiu, Anca Pascut, Robert Ionut Pumnea, Gheorge Ciobanu, Sorin Mihailescu, Cosmin David si Ionela Flood. Va steptam alaturi de noi sa fim gazdele acestor evenimente!  PROGRAMUL FESTIVALULUI: 14 – 21 noiembrie 2019 – Expozitie de pictura Gheorghe Ciobanu & Ionela Flood 14 noiembrie 2019 , ora 19.00 – Vernisajul expozitiei in prezenta artistilor  Gheorghe Ciobanu & Ionela Flood, miniconcert realizat de catre Grupul Spirit Romanesc Locatia: Dracula Restaurant, 129, High Street, Harlesden, Londra, NW10- 4TR, Marea Britanie   Intrarea libera 23 noiembrie 2019 ora 18.00 – Evocare Gogu Constatinescu la implinirea a 100 de ani de la lansarea teoriei sonicitatii  Expozitie documentara de Sorin Mihailescu- Gogu Contantinescu, un savant de dimensiune planetara,  Locatia: Patidar House, 22 London Road, Wembley, Londra, HA9 7EX, Marea Britanie Intrarea libera 23 noiembrie 2019 ora 18.30 – Odiseea Martiana de Diana Busuioc Angelson Locatia: Patidar House 22 London Road, Wembley, Londra, HA9 7EX, Marea Britanie Progamul cuprinde in deschiderea festivalului un miniconcert realizat de catre Cosmin David  si Grupul Spirit Romanesc urmat de piesa de teatru Odiseea Martiana in regia si productia Dianei Busuioc Angelson. Seara se incheie cu un dialog cu publicul in prezenta artistilor. Biletele se pot achizitiona pe www.eventbrite.co.uk,  £15-£20 24 noiembrie 2019 ora 18.00 – Armenia , Dragostea mea – premiera filmului regizat de Diana Busuioc Angelson Locatia: Armenian Centre Hayashen, ,105 a Mill Hill Road, W3-8JF, Acton, Londra, Marea Britanie 

Filmul prezinta destinul unei familii armene fericite, care locuiește în Turcia, în 1915, ale cărei vise frumoase vor deveni amintiri în ochii celui mai cunoscut artist armean american, care trăiește pentru a picta povestea copilăriei sale zdrobite.

Biletele pot fii achizitionate pe www.eventbrite.co.uk,  £5

27 noiembrie 2019 ora 19.00 – Expozitie de fotografie Sorin Mihailescu Vernisajul expozitiei &  miniconcert realizat de Grupul Spirit Romanesc Anuntrea castigatorilor concursului literar al festivalului Locatia: Dracula Restaurant, 129, High Street, Harlesden, Londra, NW10- 4TR, Marea Britanie   Intrarea libera 14 – 27 noiembrie 2019 ora 18.00 –  Concurs literar- Festivalul de Traditii Romanesti in Miscare 2019 Concursul literar se va desfasura online, juriul fiind format din Cornel Udrea, Mariana Moga, Maria Vaida ,Doina Basca, George Daragiu si Ionela Flood. Se vor acorda premii si diplome pe fiecare sectiune dupa cum urmeaza: -Sectiunea in limba romana: poezie, proza si literatura pentru copii -Sectiunea in limba engleza: toate genurile literare Cel mai valoros autor va primi Marele Premiu,un trofeu  realizat de catre sculptorul de Constantin Sinescu. Lucrarile valoroase selectate de catre juriu vor face parte din Antologia Festivalului editata ulterior la editura Transylvanian Editions, din Londra, Marea Britanie. Materialele, in format A4, text format Ariel 14, vor fii trimise pe email la  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ” style=”text-decoration-line:none;color:rgb(136, 136, 136)”> Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  pana la data de 24 Noiembrie, rezulatele concursului fiind anuntate la 27 noiembrie ora 18.00, la inchiderea festivalului, la Dracula Restaurant, Londra, Marea Britanie. Contact si detalii:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ” style=”text-decoration-line:none;color:rgb(136, 136, 136)”> Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza _________________________________________________________ Referinte despre participanti si evenimentele  acestei editii a festivalului: _________________________________________________________ GHEORGHE CIOBANU -BUZAU

Gheorghe Ciobanu pictează profesional din1970. Arta sa a fost expusă în unele dintre cele mai prestigioase galerii ale Europei (Austria, Italia, Olanda, Elveția, Belgia, Marea Britanie, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Suedia), Statele Unite, New Zeelanda și Australia. „Moșia lirică din tablourile lui Gheorghe Ciobanu acoperă o paletă bogată din transcrierea directă, uneori patetică, a unei senzații trezite de realitatea intens colorată la setarea atentă și subtilă a materialului figurativ într-o ordine specială punctată cu efecte decorative unde emoțioa este dată de o anumită distanță contemplativă. Între afluența explozivă lirică și meditația artistului există o comunicare completă, deoarece diverse stări de spirit se unesc pentru a face față complexității provocărilor pe care fiecare artist trebuie să le îndure atunci când sensibilitatea și spiritualitatea vin în contact cu lumea exterioară. “Constantin Prut – Artă Critica, 1980

https://www.facebook.com/PictorGheorgheCiobanuBuzau/ https://fineartamerica.com/profiles/gheorghe-ciobanu

ODISEEA MARȚIANĂ

 

O piesă de: DIANA ANGELSON BUSUIOC Regia: JULIETA GEOROIU Voce: ANCA PASCUT

“Odiseea Marțiană”, de Diana Angelson Busuioc, prima piesă din Trilogia “Noi”, este o odă dedicată Femeii, în cea mai importantă ipostaza a ei. Cele trei personaje, Maria (Julieta Georoiu), Ioana ( Diana Angelson Busuioc) și Ileana, (Georgeta Marin Vilcu), se întâlnesc într-o gară spațială, într-un moment când toți oamenii au plecat pe Marte cu naveta Odiseea, despre care se spune că vine doar o dată pe an. Femeile așteaptă cu speranță, apoi cu îndoială, cu frică, mânie, tristețe și din nou cu speranță. Oare va veni naveta Odiseea și le va duce și pe ele pe Marte?

Diana Angelson Busuioc este o actriță Româno-americană de teatru și film, regizoare și producătoare de film, cunoscută pentru “Armenia, My Love”, (produs de Diana Angelson si Christa Films), “Auschwitz”, produs de Steven Spielberg, “The Second Coming of Christ”, unul din cele trei filme binecuvântate la Vatican, “Dracula, The Impaler”, produs de Daniel Anghelcev). A jucat pe scena multor teatre din Los Angeles, California, iar în 2018 a fondat Compania de Teatru Maria, ale cărei spectacole se joacă în turnee internaționale – “Dor”, “Alexandra, mi-e dor de tine” și “Odiseea Marțiană” fiind primele spectacole în afara Californiei.

Georgeta Marin Vilcu este o actriță româncă de teatru și film, cunoscută pentru filmele “The Second Coming of Christ”, “America”, “Nebunia lui Henri al VIII-lea”. Joacă pe scena Teatrului Național din București, ca membră a Companiei de Teatru Passe-Partout, putând fi văzută în spectacolul “Înșir-te Mărgărite”. În 2018 a devenit membră a Companiei de Teatru Maria, unde va putea fi văzută în spectacolele ” Dor”, “Odiseea Marțiană” și “Alexandra, mi-e dor de tine”, iar în 2020 va începe filmările unei coproducții româno-americane, în regia Dianei Angelson, ” Mama Anna”.

Julieta Georoiu este actriță româncă de teatru și film și regizoare de teatru, cunoscută pentru filmele “Armenia, My Love”, “The Second Coming of Christ”, precum și ca fondatoare a școlii de actorie pentru adolescenți, “Victory of Art”. Julieta va începe filmările la “Mama Anna” și va juca în “Alexandra, mi-e dor de tine”, în 2020.

Anca Pascut este o româncă stabilită în Viena, informatician de profesie dar cu o mare pasiune pentru muzică în general și pentru folclorul românesc în special. A cântat și mai activează în continuare în diverse coruri din Viena, printre care: corul italian ” Arcadia “, corul euro-latino-american ” ELA”, corul bisericii române unite ( greco-catolice), corul internațional de femei ” Weltkulturfrauenchor”.

ARMENIA DRAGOSTEA MEA, 2016, UN FILM IN REGIA DIANEI BUSUIOC ANGELSON “Această poveste este  despre familie si despre iubire, despre durere si speranță, dar mai presus de toate despre Credința care învinge tot, să placă publicului londonez, deosebit de exigent. Filmul este un tribut adus creștinătății si frumuseții oamenilor, care nu își abandonează credința nici atunci când pierd totul”, preciza, emoționată, cineasta Diana Busuioc-Angelson, înainte de lansarea fimului. https://anca.org/armenia-my-love-secures-limited-los-angeles-theatrical-release/ https://www.timpul.md/articol/premiera-la-los-angeles-armeniaiubirea-mea–film-regizat-de-o-ploieteanca-diana-busuioc-92276.html GOGU CONSTANTINESCU, SAVANT ROMAN, AUTORUL TEORIEI SONICITATII( 1881-1965) https://www.gogu-constantinescu.ro/biografie https://ro.wikipedia.org/wiki/George_Constantinescu https://en.wikipedia.org/wiki/George_Constantinescu SORIN MIHAILESCU- jurnalist, fotograf, fotoreporter , vicepresedintele  Fundatiei ” Niste Tarani” CONCURSUL LITERAR AL FESTIVALULUI DE TRADITII ROMANESTI IN MISCARE 2019 – MEMBRII JURIULUI

Cornel Udrea s-a născut la data de 27 martie 1947, în orașul Gheorgheni, județul Harghita. A absolvit Liceul Mihai Eminescu din Cluj-promoția 1964. Își continuă studiile la Facultatea de Filologie din același județ (respectiv Cluj), absolvind în anul 1969. La un an de la absolvire, din anul 1970, lucrează ca redactor la Radio Cluj. Pe lângă acest statut, Cornel Udrea este coordonator de programe de divertisment, teatru radiofonic și spectacole cu public. De asemenea, membru al Uniunii Scriitorilor din România cu peste 100 de volume publicate.  

Mariana Moga s-a născut la 3 mai 1966 în localitatea Sebeş din județul Alba. După terminarea liceului urmează cursurile Facultății de Drept șiAdministrație Publică în București.  Este membră a Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Quebec – Canada; a Ligii Scriitorilor din România și a Societății Culturale „Anton Pann” din Râmnicu –Vâlcea. Debutează literar cu poezii publicate în diverse periodice și antologii, în anul 2008. Născută pe tărâmul lui Lucian Blaga, autoarea cochetează cu lumea cărţilor în postura de autor din 2010, când îi apare primul volumul de versuri„Între piatră şi nisip”. Începând cu anul 2013 Mariana Moga reușește să treacă dincolo de granițele României, având numeroase prezentări de carte sau invitații la evenimente literare din Austria, Germania și Republica Moldova.Printre altele este invitată și participă la „Ziua Europei”, ediţiile  2013 – 2019, eveniment organizat la Viena șiWiener Neustadt – Austria în luna mai a fiecărui an.Posesoare a numeroase diplome pentru activitatea literară,profesionalism şi dăruire în promovarea literaturii româneşti, în țară și peste hotare (diplome primite în Austria, Anglia, Republica Moldova, Italia șiRomânia), Mariana Moga obține și numeroase premii sau medalii, la diferiteconcursuri din țară sau străinătate. Printre altele, în 2018 primește dinpartea Ligii Scriitorilor premiul „Artur Silvestri și al Asociației Române pentru Patrimoniu”, pentru volumul de versuri „ Anotimpul cu trifoi”.Este tradusă în limbile engleză și albaneză in cele 13 volume personale publicate . Autoarea coordonează apariția anuală a antologiei „Clepsidracu sentimente” și a „Dicționarului de reliefuri literare românești”, acesta din urmă fiind un volum de prezentare a scriitorilor de notorietate, dar și a celor care îndrăznesc cu frumoasă sfială să bată la porțile consacrării; se ocupă de promovarea scriitorilor aflați la început de drum; înființează „Tabăra Prieteniei Literare– De amicitiae”, o tabără unde se întâlnesc scriitori de origine română dințară și de peste hotare. Prin activitățile desfășurate, Mariana Moga reușeștesă promoveze actul cultural de calitate, susținând că prietenia literară trebuie să dăinuie în scopul promovării culturii și spiritualității românești. 

Maria Vaida –  Este absolventă a Facultăţii de Filologie a UBB din Cluj-Napoca, secţia română-franceză; conducător ştiinţific prof. univ. dr. Ion Pop, cu teza de licenţă: Poezia Constanţei Buzea – Studiu critic, 1979. Doctor în Ştiinţe Filologice al Universităţii „1 Decembrie1918″ din Alba Iulia, cu distincţia Cumlaude, cu teza Gheorghe Pituţ sau Ochiul şi noaptea, coordonator prof. univ. dr. Mircea Popa. Debutul  în Pagini de ucenicie, revista Liceului Samuil Vulcan din Beiuş, 1970.Colaborări la reviste culturale şi literare cu articole, studii, eseuri,interviuri, poeme, cronici literare:Luceafărul românesc, Neamul românesc, Iosif Vulcan (din  Australia), Gând românesc, Cetatea culturală,Observatorul cultural, Tribuna învăţământului, Perspective, Familia,Prosaeculum, Oraşul, Nord literar, Monitorul cultural, Cărticica românescă pentru copii, Reflex, The Scientific Journal of Humanistic Studies, Viaţa românească, Le fleur du Danube (din Franța), Vatra veche, Familia română, Noul literator, Tribuna,Jurnalul literar, Bucureştiul literar şi artistic, Curtea de la Argeş, Tribuna,Astra clujeană  . A contribuit la numeroasevolume colective si editii ingrijite , publicand 13 volume personale.

George G.  Daragiu  (n. Almaș, Transilvania) este absolvent al Universității din București și membru titular al Uniunii Scriitorilor din România. Volumele sale de poezie sunt: Glas albastru de stea (1988), Poemas de la revolucion (1990, poezie în limba spaniolă), Peregrin la iubire (1993), Casa cu amintiri (2002), La porțile utopiei (2005), Paradise cocktail (engleză/română, 2006), Albastru amar (2009), Song across the sky (2010). De asemenea, a publicat volumul de publicistică Privirea ce mângâie (2000) și volumul de proză scurtă Timp rănit (2000). O parte dintre texte i-au fost traduse în germană, italiană și albaneză.

Ionela Flood scriitor, membra a  Ligii Scriitorilor Romani , publica in volume personale si colective, coopereaza cu agenţiile de ştiri şi reviste culturale din România, Marea Britanie ,Germania, Israel, Australia, Elveţia, Spania, Franţa. Publica lucrări în reviste economice şi publicaţii de specialitate din România ( PEEC) ,  Austria (QIEI ) Grecia (MTC). Intre anii 2011-2013 activitatea  artistica s-a derulat in cadrul Wimbledon Art Studio Londra  cu expozitii si instalatii de arta vizulala unde a dezvoltat rezidente ale unor artistilor romani:  Adina Romanescu, Cosmin Cocis, George Bodocan, Aurelia Chiriac Carabinieru, Ioan Astalus si Adela Ursache.  Economista licentiata la ASE Bucuresti, cu pasiune pentru managementu proiectelor , a primit o bursa in management cultural Ministerul Culturii, România, în 1999, pentru a studia în Italia, Grecia, Franţa şi Marea Britanie . Locuieste la Londra din 2001 unde  a finalizat o cercetare de doctorat cu o bursă de la Ministerul  Educaţie si Cercetarii din România în domeniul  Managementului Proiectelor  în timp ce dezvolta  diferite proiecte pentru românii din strainatate, fiind activa in diferite ONG –uri  din Europa si din lume.

 

Organizatori: Societatea Romanca ,Contrast Centre, Radio TV Unirea, Compania de Teatru Maria, Grupul Spirit Romanesc,Tabara prieteniei literare- De Amicitiae,  Transylvanian Edition si  Asociatia RoArt . Parteneri: www.romani.co.uk, My Romanian Community, Asociatia Info Manager, Liga Culturala pentru Unitatea Spirituala a Romanilor de pretutindeni, Imago, Dracula Restaurant, Armenian Centre Hayashen London, Fundatia Niste Tarani si Valland Staffing Solution LTD.   Echipa  Festivalului Traditii Romanesti in Miscare , 2019,  ed.III a Londra, Marea Britanie

COMUNICAT DE PRESĂ

O piesă de: DIANA ANGELSON BUSUIOC Regia: JULIETA GEOROIU Voce: ANCA PASCUT

Spectacolul va avea loc joi, 21 noiembrie, 2019 Ora: 19:30

Locația: MI BARRIO MÜNZWARDEINGASSE 2, 1060 WIEN

“Odiseea Marțiană”, de Diana Angelson Busuioc, prima piesă din Trilogia “Noi”, este o odă dedicată Femeii, în cea mai importantă ipostaza a ei. Cele trei personaje, Maria (Julieta Georoiu), Ioana ( Diana Angelson Busuioc) și Ileana, (Georgeta Marin Vilcu), se întâlnesc într-o gară spațială, într-un moment când toți oamenii au plecat pe Marte cu naveta Odiseea, despre care se spune că vine doar o dată pe an. Femeile așteaptă cu speranță, apoi cu îndoială, cu frică, mânie, tristețe și din nou cu speranță. Oare va veni naveta Odiseea și le va duce și pe ele pe Marte?

Diana Angelson Busuioc este o actriță Româno-americană de teatru și film, regizoare și producătoare de film, cunoscută pentru “Armenia, My Love”, (produs de Diana Angelson si Christa Films), “Auschwitz”, produs de Steven Spielberg, “The Second Coming of Christ”, unul din cele trei filme binecuvântate la Vatican, “Dracula, The Impaler”, produs de Daniel Anghelcev). A jucat pe scena multor teatre din Los Angeles, California, iar în 2018 a fondat Compania de Teatru Maria, ale cărei spectacole se joacă în turnee internaționale – “Dor”, “Alexandra, mi-e dor de tine” și “Odiseea Marțiană” fiind primele spectacole în afara Californiei.

Georgeta Marin Vilcu este o actriță româncă de teatru și film, cunoscută pentru filmele “The Second Coming of Christ”, “America”, “Nebunia lui Henri al VIII-lea”. Joacă pe scena Teatrului Național din București, ca membră a Companiei de Teatru Passe-Partout, putând fi văzută în spectacolul “Înșir-te Mărgărite”. În 2018 a devenit membră a Companiei de Teatru Maria, unde va putea fi văzută în spectacolele ” Dor”, “Odiseea Marțiană” și “Alexandra, mi-e dor de tine”, iar în 2020 va începe filmările unei coproducții româno-americane, în regia Dianei Angelson, ” Mama Anna”.

Julieta Georoiu este actriță româncă de teatru și film și regizoare de teatru, cunoscută pentru filmele “Armenia, My Love”, “The Second Coming of Christ”, precum și ca fondatoare a școlii de actorie pentru adolescenți, “Victory of Art”. Julieta va începe filmările la “Mama Anna” și va juca în “Alexandra, mi-e dor de tine”, în 2020.

Anca Pascut este o româncă stabilită în Viena, informatician de profesie dar cu o mare pasiune pentru muzică în general și pentru folclorul românesc în special. A cântat și mai activează în continuare în diverse coruri din Viena, printre care: corul italian “ Arcadia “, corul euro-latino-american “ ELA”, corul bisericii române unite ( greco-catolice), corul internațional de femei “ Weltkulturfrauenchor“.

Informații și rezervări: E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

COMUNICAT

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, în intervalul orar 17:00 și 20:30 sunteți invitați la Central Underground în Sighișoara: Prezentarea unei cărți noi, Proiecția unui documentar și discuții Invitați: Liviu Tofan (regizorul documentarului "Brasov 1987 - doi ani prea devreme"), Mircea Martin, Caius Cobrescu, Adrian Lăcătuș, Mariana Gorczyca, Mihai Grăjdeanu, Gianina Iconaru.   Atelier de benzi desenate cu Mihai Grăjdeanu (autorul volumului de benzi desenate "Brasov 1987 - doi ani prea devreme") și Asociația […]

today10 December 2019 3


Similar posts

Presa

Războiul Hamas, interviu cu prof. Ada Aharoni

Războiul Hamas - Israel, din 7 octombrie 2023 până în 10 ianuarie 2024   Interviu al jurnalistei Lucretia Berzintu cu prof. Ada Aharoni, fondatoare și președinte mondial al Forumului Internațional pentru Literatură și Cultură pentru Pace (IFLAC)   Hamas este o organizație teroristă islamistă palestiniană. Scopul său declarat este distrugerea […]

today26 January 2024 11

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sponsori
0%