Presa

1 Mai sărbătorit în Glastonbury (Anglia)

today2 May 2019 17

Background
share close

Pe data de 1 mai a.c. în Glastonbury(Anglia) s-a sărbătorit Beltane, sărbătoare de origine celtică, care marchează începutul verii şi celebrează frumuseţea vieţii, naturii şi a dragostei.

În fiecare an, această dată este un eveniment special, de veselie şi participare a comunităţii oraşului Glastonbury şi a vizitatorilor, în spiritul armoniei şi al păcii.

Mulţimea s-a strâns la crucea de piatră a târgului pe la orele 11.00.

Consilierul Jon Cousins i-a salutat jovial pe cei prezenţi, după care David Greenway, crainicul oraşului a anunţat cu o voce cordială şi solemnă începutul festivităţilor.

Au fost interpretate dansuri Morris şi au urmat cântece şi un moment poetic, iar apoi consilierul Denise Michell a citit Proclamaţia Zilei Globale a Dragostei al Fundaţiei Love (Florida, U.S.A.).

Extras: ”Toate formele de viaţă sunt interconectate şi interdependente. Totul participă în legătura Universală a dragostei. Dragostea începe cu acceptarea sinelui şi iertare.”

În 2016, Glastonbury a fost primul oraş al Regatului Unit al Marii Britanii care a proclamat Ziua Globală a Dragostei (proiect al TLF, Florida, U.S.A.), prin persoana primarului de atunci, Denise Michell.

Oamenii verzi (oameni vopsiţi cu verde care reprezintă copacii din natură) care au adus stâlpul de lemn al lunii mai (maypole), au fost întâmpinaţi în bătaia tobelor şi sunetul cornurilor.

Regele Verii şi Regina lunii Mai au fost încoronaţi în urale de bucurie, după care stâlpul de lemn a fost cărat pe umeri de oamenii verzi (green men), din centrul oraşului până la Izvorul Alb (White Spring), iar de aici după un scurt popas, pe dealul Bushy Coombe.

Morgana West, Ambasador al Păcii, co-fondator al Centrului de Primire al Pelerinilor (Glastonbury), a prezentat Lumânarea Albastră de Glastonbury şi semnificaţia ei profundă, fiind un simbol al Păcii şi Unităţii.

Stâlpul lunii mai a fost ridicat în mijlocul strigătelor de bucurie, decorat cu panglici colorate și s-a dansat în jurul lui. Au fost prezenți mulți turiști străini care au fost încântați de frumusețea tradiției și au apreciat păstrarea ei.

Glastonbury rămâne un tărâm de poveste, unde legendele încă trăiesc şi urmele lor sunt vizibile.

Corespondent: Tatomir Ion-Marius

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

Barbu Ștefănescu Delavrancea – o stea a creației literare românești

A fost ziua de 11 aprilie 2018, zi în care am luat din rafturile bibliotecii personale, o carte pe care o am din anii tinereții și pe care am redeschis-o nu știu pentru a câta oară, pentru a afla secvențe din viața și opera celui care a fost și este, Barbu Ștefănescu Delavrancea. Cu timpul am acumulat mult mai multe cunoștințe, față de ceea ce am învățat la școală, despre […]

today13 April 2019 44


Similar posts

Presa

Războiul Hamas, interviu cu prof. Ada Aharoni

Războiul Hamas - Israel, din 7 octombrie 2023 până în 10 ianuarie 2024   Interviu al jurnalistei Lucretia Berzintu cu prof. Ada Aharoni, fondatoare și președinte mondial al Forumului Internațional pentru Literatură și Cultură pentru Pace (IFLAC)   Hamas este o organizație teroristă islamistă palestiniană. Scopul său declarat este distrugerea […]

today26 January 2024 11

0%