Poezie

Poezie de Craciun – Hans Dama

today12 December 2021 220

Background
share close

Dr. Johann (Hans) Dama, s-a născut la 30 iunie 1944, în Sânnicolau Mare, județul Timiș, Banat, România, este un scriitor, o personalitate de mare importanță în lumea culturală și om de știință.

A studiat limba și literatura germană, limba și literaura română, pedagogia, geografia și economia la universitățile din Timișoara, București și Viena.
Din 1974 trăiește în Viena. A lucrat la Institutul de romanistică al Universității din Viena și la o școală privată. Din 1980 a predat la Universitatea din Viena.
A publicat numeroase contribuții privind literatura germană și română, istoria culturală și dialectul șvabilor dunăreni, precum și poezii, nuvele, eseuri și note de călătorie.
Recent vine în fața cititorilor cu un volum bilingv extraordinar,
“Im Bann des Wienerwaldes”- “In vraja Pädurii Vieneze”.
Iar cadoul pe care-l oferă din suflet în dar de Crăciun pentru noi toți, este poezia din volumul amintit și se intitulează, “WEIHNACHT 2021”

“POEZIE DE CRĂCIUN 2021”

Sărbători binecuvântate!
LA MULȚI ANI!

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

Întâlnire aniversară

Radio TV Unirea Internațional din Wiener Neustadt, Austria, a organizat o întâlnire aniversară dedicată înființării Radio TV Unirea Internațional în urmă cu 11 ani.   Acest proiect găzduit de Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA a primit botezul înființării prin fondatorii acestuia: Ioan Godja, Președintele Cercului Cultural Româno-Austriac Unirea, Austria; Ioan Astalus, Președintele Fundației Asturian din Tg. Mures, România și Ionela Flood, Președinta Societății Românca, Londra, Marea Britanie. De alungul celor 11 […]

today7 August 2021 45

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sponsori
0%