Presa

DUDAŞ DANUŢ Un iubitor de cultură sighişorean

today14 December 2015 114 1 5

Background
share close

Cunosc maramureşenii pentru ca între 01. 09. 1979 – 10. 03. 1983 am aparţinut acestor meleaguri maramureşene unde am efectuat stagiul în producţie fiind repartizat la IMMUM Baia Mare de la I.P. “TRAIAN VUIA” TIMIŞOARA. Au fost cei mai frumoşi ani dupa anii studenţiei. Am găsit aici nişte oameni speciali , primitori , prietenoşi ospitalieri frumoşi şi petrecăreţi ,unde fiecare zi era parcă mai frumnoasă. Trei ani şi jumatate au trecut ca o zi şi am fost nevoit să plec pe furiş şi dintr-o dată pentru că aveam doi părinţi de care trebuia să am grijă la bătrâneţe , căci altfel şi acum eram acolo.

Pe vremea aia BAIA MARE era un oraş MINIER ,frumos cu străzi asfaltate, cu două centre unul nou şi unul vechi cu localuri unde seara îţi cânta la ureche vioara la Hotelul Restaurant “Carpaţi” şi “Bucureşti”, cu industrie puternică unde se căştiga bine, cu sport în toate ramurile, :fotbal, handbal feminin şi masculin, volei feminin, ragby, gimnastica feminină toate la nivel de DIVIZIE NAŢIONALĂ cu sportivi de lot NAŢIONAL. Fotbal- TERHES ALEXANDRU, COLER, MUREŞAN, BORZ, RICĂ RĂDUCANU,……. conduşi de prof. VIOREL MATEIANU ,- handbal- MARICEL VOINEA, NICOLAE VOINEA, ….conduşi de prof. LASCĂR PANĂ,-feminin -NICULINA SASU …..- volei feminin -MARIANA DĂSCALESCU….. conduse de bunul meu prieten prof. DUCU MUREŞAN (actual profesor universitar la Facultatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca)- ragby- ION VASILE, MARIAN PASCALE, NICA LUNGU, DAN FLOREA, MARIAN MOŢ, VALI CANTEA conduşi de prof. MITICĂ ANTONESCU ,- gimnastică -RODICA DUNCA antrenată de gimnasta SOFIA LORINCZ din Baia-Mare.

Nu mai vorbesc de superbul peisaj în care dominau PĂDURILE DE CASTANI comestibil cu pireul de castane care facea deliciul tuturor produselor de cofetarie. Baia Mare avea pe vremea aia BAZIN OLIMPIC de înnot, Casa de Cultură unde cântau fraţii ION, IOANA şi GHEORGHE PETREUŞ, ANGELA BUCIU, NICOLAE SABĂU şi AMSAMBLUL MARAMUREŞUL condus de IOAN BUCIU, toate de cea mai bună şi înaltă calitate culturală. TEATRUL DE ESTRADA sub coordonarea lui PUIU MAXIMILIAN (soţul STELEI POPESCU, cu balerini şi balerine ca pe marile scene din lume, care făceau deliciul sălii pline a TEATRULUI DE ESTRADA din centrul vechi al Băii Mari.

După ce-am relatat şi descris MARAMUREŞUL aşa cum l-am găsit şi l-am lăsat eu, nu trebuie să mai continui pentru că se subîntelege ce calitate are, ce fel de om este şi ce face maramureşanul IOAN GODJA la Viena.

Mulţumim omului de cultură IOAN GODJA, celor de la RADIO TV UNIREA, fascinantei GABRIELLA COSTESCU de la CRENELURI SIGHIŞORENE pentru că, duc peste tot în lume mesajul de înaltă calitate a CULTURII ROMÂNEŞTI născută din sufletul ROMÂNILOR care arată că POPORUL ROMÂN trăieşte peste tot în lume la cele mai înalte standarde culturale, este unic şi de neconfundat prin specificul ROMÂNESC.

Doresc tuturor SĂRBĂTORI FERICITE şi LA MULŢI ANI ALĂTURI DE CEI DRAGI.

TRAIASCĂ ROMÂNIA ŞI POPORUL SĂU IUBIT, LA MULTI ANI ROMÂNIA, LA MULŢI ANI ROMÂNI ORIUNDE V-AŢI AFLA.

Written by: Echipa RadioTV Unirea

Rate it

Previous post

Presa

ÎNTRE MATERIALITATE ŞI SACACRALITATE – ICOANA ROMÂNEASCĂ PE STICLĂ –

Autor: Cristina OPREA artist plastic, dr. în istorie şi ate vizuale Ţăranul român a fost fabulos atunci când a înnobilat spaţiul său existenţial cu icoana pictată pe sticlă. Funcţia acesteia de al aduce mai aproape de biserică, de spaţiul sacru, de a ideea coborârii divinităţii în umila sa locuinţă i-a atribuit-o făă poate să conştientizeze prea mult. De fapt icoana pe sticlă, aşa cum mai menţionam şi în alte articole, […]

today10 December 2015 40

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sponsori
0%