Ina Guțu

Background

Născută în stânga Prutului, satul Șendreni, fostul județ Lăpușna, sunt absolventă a Universității ”Babeș- Bolyai” din Cluj-Napoca,  Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, cu un Master în Studii Europene la Universitatea ”Al. Ioan Cuza” din Iași. 

Activez în calitate de jurnalistă de aproape 10 ani. Cea mai mare parte din acest răstimp am petrecut-o în frumoasa familie a Radio România Chișinău scriind articole și reportaje, în special în domeniul culturii –  cu povești și subiecte relatate de pe ambele maluri ale Prutului. 

Cred cu tărie că pasiunea pentru radio e un virus, odată ce ți-a intrat în suflet nu te mai poți descotorosi de el.

În prezent sunt stabilită în Marea Britanie și sunt unul din aproape jumătate dintre cetățenii R. Moldova care au plecat din țară în căutarea unui trai mai bun. 

Reportajele  realizate în cadrul  rubricii ”Jurnal de imigrant: R. Moldova- o țară în căutarea fericirii” își propun să prezinte frânturi din viața unui basarabean plecat peste hotare, cu bucuriile, tristețile, dar mai ales provocările ce apar în fața celor care au luat drumul străinătății.

Să fiu parte din echipa Radio TV Unirea Internațional cu sediul la Viena mă onorează și în același timp responsabilizează. Îmi propun să reprezint cu demnitate românii basarabeni înstrăinați de Țară, iar în prezent împrăștiați în lumea mare. 

Radio TV Unirea adună românii de pretutindeni îndemnându-ne să nu uităm cine suntem, unde ne sunt rădăcinile și cât de mari, de-a lungul secolelor, au fost sacrificiile întru păstrarea culturii și identității naționale!

Rate it

Redactor literar

0%